Bestuur

 

De volgende personen zitten in het bestuur:

  • Mario Müller
  • Frank Morskate
  • Anne Jan Offringa
  • Albert Manneschijn
Deel deze pagina:
De Peugeot 205-309 club is voor en door liefhebbers van de Peugeot 205 en 309

 

Mario Müller

Mijn naam is Mario Müller 43 jaar, getrouwd met Ilona en wij hebben 2 kids. We wonen in het betuwse Tricht.


Ik heb diverse varianten van de 205 waaronder GTI’s/ Rallye’s/Lacoste/XS/GR/GRD/Generation/F  en ook een paar 309’s waaronder 2 GTI’s phase1/XL profil/Score.

Ik liep altijd zaterdag’s bij Visscher Peugeot (waar mijn vader 52 jaar heeft gewerkt) een beetje mee te helpen en kijken of er nog wat moois werd ingeruild en zo is het verzamelen begonnen.


Mijn eerste auto was een Talbot Horizon in 1992 kocht ik deze, kort daarna kocht ik mijn eerste 205 Dimma en daarna volgden er bijzonder veel 205en en 309’s. Je kan wel zeggen een beetje besmet met het “Peugeot virus”.


Mijn dagelijkse werk is het renoveren van badkamers / woonhuisverbouwingen / renovatie en onderhoud als zelfstandige met uiteraard een Peugeot Boxer!


In 2012 kwam ik Frank Morskate tegen bij een evenementje / ritje en toen zijn we gaan brainstormen of we niet een leuk evenement voor 30 jaar 205 konden organiseren, dit is in 2013 een fantastisch evenement geworden en merkte dat de 205 behoorlijk leefde en zo is de Peugeot 205-309 Club Nederland ontstaan, niet voor één type maar voor alle type’s 205 en 309.


Mijn taak bij dit leuke team is voorzitter, ik onderhoud contacten maakt afspraken en zorg voor auto’s op evenementen en samen met Frank, Anne-Jan en Albert en nog wat mensen op de achtergrond proberen we de 205 en 309 liefhebbers bij elkaar te brengen met onze diverse evenementen.


Tot ziens op één van onze evenementen en wees welkom op ons grote 35 jarige 205 Event  op 2 september 2018.

 

Frank Morskate

Hallo Peugeot liefhebbers. Mijn naam is Frank Morskate en ben woonachtig in het Overijsselse Hengelo. In mijn geboortejaar introduceerde Peugeot de 604 en reden mijn ouders een 204. Van jongs af aan dus al de besmetting opgelopen.
 
Zo weet ik bijvoorbeeld nog waar ik de eerste 205 zag rijden en was begin 1984 dolblij dat mijn vader z'n nieuwe 205 GT kreeg afgeleverd. Wat een geweldige wagen was dat! Daarna stapte mijn vader over op een ander merk maar bij mij is de voorliefde voor Peugeot altijd blijven hangen.
 
Mijn eerste auto is (want hij staat in de schuur op restauratie te wachten) een Mini Mayfair. Hierna volgde wel mijn eerste Peugeot, een 405 break. Deze is in 2002 ingeruild voor mijn eerste 205, een Roland Garros cabriolet. Heerlijk mee rond gereden. Door de jaren heen hebben er een aantal 205-jes en een 309 de revue gepasseerd waarvan er een paar zijn blijven hangen. Momenteel ben ik voornamelijk onderweg in de fase 1 multi van 1987.
 
Binnen de 205 - 309 club houd ik mij voornamelijk bezig met het organiseren van evenementen waarvan we er elk jaar met z'n allen een paar mooie van willen neerzetten. We zien jullie daar dan ook graag verschijnen.

Anne Jan Offringa

Anne Jan Offringa, bouwjaar 1965, geboren in Eindhoven en sinds 1990 woonachtig in Enschede in het mooie Twente. Over mijn privé situatie kan ik zeggen dat ik getrouwd ben met Annet en dat wij samen een zoon en een dochter hebben.

In het dagelijks leven ben ik druk met het in- en verkopen van Big Bags, die wij in onze eigen fabrieken in Azië laten produceren.

Tsja, en dan de Peugeot 205. Uitgegroeid van dagelijks vervoermiddel (mijn eerste was een ‘84’er GR) tot hobby auto voor erbij. Alle types en soorten heb ik gehad, van simpele XE tot GTI, van een 1.1 tot een 1.9, en in alle vrolijke kleuren van de regenboog.

In 1984 werd ik op slag verliefd op de Peugeot 205 toen ik een lang weekend in Parijs was. Zo’n auto moest ik ook hebben! En die kwam er ook. Nu, 34 jaar later, ben ik nog steeds verliefd op de vormgeving, de wegligging, het comfort en het subliem uitgedachte concept. Wat een auto!

In de 205-309 Club ben ik verantwoordelijk voor de externe communicatie; ik onderhoud de contacten met de vakpers, schrijf persberichten en redactionele stukjes over evenementen. En natuurlijk dit jaar druk met de voorbereiding van het 35-jaar event.

Ik hoop jullie allemaal persoonlijk te kunnen ontmoeten op één van onze evenementen!

 

Albert Manenschijn

Ik ben Albert Manenschijn, 20 jaar ouder dan de Peugeot 205, en ik woon in Pijnacker met Kora. Onze 3 kinderen zijn inmiddels zelfstandig en mijn oudste zoon rijdt natuurlijk een 205.

Zelf hebben we een 205 CJ, een 306 HB en een 307 SW, dus met de liefde voor de leeuw zit het wel goed. Ik werk bij Rijkswaterstaat aan de aanleg en renovatie van tunnels, sluizen, stuwen en keringen.

Peugeot is niet altijd mijn merk geweest, er is Lada, Fiat, Toyota en Ford voorbijgekomen. Maar mijn eerste herinneringen als kind aan een auto is toch aan de roomwitte 403 die mijn ouders eind jaren 60 kochten.

Sinds ik mijn hart aan de 205 heb gegeven ben ik ook actief geworden op het 205 cabrio forum. Ik heb daar allerlei activiteiten georganiseerd en ben lid van de forum crew die het forum modereert en ontwikkeld.

In de 205-309 club heb ik geen specifieke taak, ik pak op wat er voorhanden is. Ik heb veel zin in onze evenementen in 2018 en natuurlijk vooral de 35-jaar happening.